Składniki kosmetyczne - składniki INCI

Praktyczny słownik INCI - międzynarodowych nazw składników stosowanych w kosmetyce (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) z ich polskimi odpowiednikami i charakterystyką działania.

Wyszukaj hasło na literę:


Składniki INCI Polska nazwa Działanie
Cynara Wyciąg z karczocha

Karczoch jest jednym z najbogatszych źródeł niacyny (zwanej również witaminą B3 lub PP). Niacyna bierze udział w procesie przemiany węglowodanów i kwasów tłuszczowych. Karczoch wykazuje, również właściwości przezciwzapalne i przeciwbakteryjne.


Pokaż produkty z tym składnikiem   ᐳ