Składniki kosmetyczne - składniki INCI

Praktyczny słownik INCI - międzynarodowych nazw składników stosowanych w kosmetyce (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) z ich polskimi odpowiednikami i charakterystyką działania.

Wyszukaj hasło na literę:


Składniki INCI Polska nazwa Działanie
Trichloroacetic Acid TCA

Jest pochodną kwasu octowego. W zależności od stężenia można uzyskać nim efekt peelingu powierzchownego, średnio-głębokiego lub głębokiego. Redukuje plamy, przebarwienia, wygładza zmarszczki, poprawia napięcie i jędrność skóry oraz redukuje blizny.


Pokaż produkty z tym składnikiem   ᐳ