Składniki kosmetyczne - składniki INCI

Praktyczny słownik INCI - międzynarodowych nazw składników stosowanych w kosmetyce (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) z ich polskimi odpowiednikami i charakterystyką działania.

Wyszukaj hasło na literę:


Składniki INCI Polska nazwa Działanie
Ferulic Acid Kwas ferulowy

Kwas ferulowy to antyoksydant, chroni przed promieniowaniem UV a w połączeniu z witaminą C daje efekt synergiczny zwiększając jej stabilność i efektywność nawet ośmiokrotnie.Jego popularność w kosmetyce zawdzięcza się badaniom, które wykazały, że działa jako antyoksydant, chroni przed promieniowaniem UV a w połączeniu z witaminą C daje efekt synergiczny zwiększając jej stabilność i efektywność nawet ośmiokrotnie. Kwas ferulowy jest trudno rozpuszczalny w wodzie.


Pokaż produkty z tym składnikiem   ᐳ