Składniki kosmetyczne - składniki INCI

Praktyczny słownik INCI - międzynarodowych nazw składników stosowanych w kosmetyce (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) z ich polskimi odpowiednikami i charakterystyką działania.

Wyszukaj hasło na literę:


Składniki INCI Polska nazwa Działanie
Macadamia ternifolia Seed Oil Olej makadamia

Tłoczy się go z orzechów makadamii - Macadamia integrifolia. Olej makadamia bogaty jest w kwas olejowy, kwasy palmitynowy, kaprylowy, w witaminy A, B, E oraz składniki mineralne. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i chroni komórki przez działaniem wolnych rodników. Zmiękcza i wygładza naskórek, nadając skórze gładkość. Olej makadamia działa antybakteryjnie, regeneruje komórki oraz chroni przed działaniem promieniowania słonecznego. Posiada zdolność przenikania do skóry właściwej, gdzie aktywuje jej funkcje regeneracyjne.


Pokaż produkty z tym składnikiem   ᐳ