Składniki kosmetyczne - składniki INCI

Praktyczny słownik INCI - międzynarodowych nazw składników stosowanych w kosmetyce (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) z ich polskimi odpowiednikami i charakterystyką działania.

Wyszukaj hasło na literę:


Składniki INCI Polska nazwa Działanie
Mandelic Acid Kwas migdałowy

Kwas migdałowy należy do alfa hydroksykwasów. Nie uwrażliwia na słońce, w przeciwieństwie do innych kwasów, dlatego może byc stosowany przez cały rok. Posiada silne właściwości antybakteryjne, ponadto rozjaśnia przebawienia, przyczynia się do redukcji drobnych zmarszczek, hamuje łojotok.


Pokaż produkty z tym składnikiem   ᐳ